SEO voor jouw bedrijf!

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat bij online marketing voor Search Engine Optimization, of beter gezegd: zoekmachine optimalisatie. Wat je hierbij doet is zorgen dat een website goed wordt gevonden en geïndexeerd door zoekmachines zoals Google en Bing. Zoekmachines worden namelijk erg veel gebruikt door zo'n beetje iedereen en hoe hoger jouw website in de lijst met zoekresultaten staat, hoe groter de kans dat jouw website bezoekers trekt. Zo ontstaan er weer meer mogelijkheden voor conversatie of het behalen van andere doelstellingen met betrekking tot een website.

Hoe het werkt

Wanneer iemand een bepaald zoekwoord intoetst in de zoekbalk, dan worden de webpagina's weergegeven die het beste aansluiten bij dat zoekwoord. In het verleden, toen de algoritmes van bijvoorbeeld Google nog niet zo geavanceerd waren, volstond het om een webpagina helemaal vol te kalken met de zoekwoorden waar je op gevonden wenste te worden. Dat werkt inmiddels niet meer. Sterker nog, wanneer je dat nu probeert zal je positie in de zoekresultaten juist slechter worden. De zoekwoorden moeten daarom juist verwerkt worden in een verder zinvolle tekst. Hoe langer de tekst, hoe vaker je het zoekwoord er in kunt verwerken. Dit alles om maar zo hoog mogelijk in de resultaten te staan. Vind je dit lastig? Een SEO Specialist inhuren kan je uit de brand helpen!

Zoekwoorden

Marketingbureau's en bedrijven zelf concurreren met elkaar. Dit doen ze ook op het gebied van zoekwoorden. Wanneer je iets aanbiedt dat ook door veel anderen wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld laptops, is de kans groot dat je op het zoekwoord laptop enorm veel concurrentie tegenkomt. Met verschillende tools kun je dit nakijken. Wat daarom steeds meer wordt gedaan is het inzetten van longtail zoekwoorden. Dit zijn zoektermen van meerdere woorden, waardoor je op specifiek die combinatie minder concurrentie hebt en dus sneller wordt gevonden. Naast het schrijven van een goede tekst om de woorden in te verwerken zijn de zoekwoorden zelf dus ook erg belangrijk!

Aan de slag met SEO

Wil je jouw online marketing naar een hoger niveau tillen, ga dan aan de slag met SEO! Je kunt dit zelf in je teksten verwerken, of hulp vragen van een ervaren partij. De mogelijkheden die dit biedt zijn eindeloos.

Meer weten over werken aan je SEO?

Ga hier direct mee aan de slag!

Andere diensten

We helpen je graag bij alle online marketing ideeën!

©2019 Koen de Jong, Online marketeer, Arena 255, Amsterdam, 1213 NW
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin